Krupicová kaše - máslo, cukr, kakao: buď ji miluješ od prvního ochutnání, nebo ji máš navždycky zničenou školní jídelnou. A ještě než se dostaneme k receptu, pojďme vyřešit největší drama celé naší generace: míchat nebo ujídat od okrajů? Já jsem celý život tým kraj, ale u téhle verze ti straight-up doporučuju všechno zamíchat, trust me.
Tohle jídlo se ke mně dostalo během jednoho retreatu úplnou náhodou, a i když se v dnešní wellness éře všude propagujou overnight oats a krupice se nebere jako nejzdravější, tahle kaše mě absolutně teleportovala do jiného světa a od tý doby jsem si ji udělala snad už tři sta krát - je to pořád klasika, ale má chuť na úrovni fancy dezertu a připravíš ji i tak za 10 minut.
Nejsi fan krupicové kaše? Still ok. Stejný postup funguje i s jáhlovou nebo rýžovou kaší — jen ta krupicová má prostě nostalgickej efekt.
Jestli je opět něco, na čem se lidi nikdy neshodnou, tak je to právě příprava kaše. Někdo ji dělá hustou, někdo ji preferuje spíš pít.
Já zahřeju mlíko, přidám trochu cukru (ofc třtinového) nebo medu a pak teprve přisypávám krupici a míchám, dokud z toho není ta správná creamy but not stodgy textura. Ale dělej si to po svém, samozřejmě.
1) Uvař kaši podle svého osobního gusta (tady fakt žádné guidelines raději nedávám).
2) Nakrájej jablko na kostičky, hoď na pánev se skořicí a trochou javorového sirupu a nech to hezky zkaramelizovat.
3) A teď the best part → vrstvení:
A pokud jde o mango? Můžeš ho nakrájet na plátky, nebo ho nakostičkovat stylem „thajský street food" pro full impress points.
Já to sice v tomto případě označuju jako snídani, ale realita je taková, že tenhle bowl funguje úplně kdykoli - ráno, po práci, večer, nebo když si prostě potřebuješ spravit náladu. Je to barevný, voní to jako Vánoce a vypadá to líp než většina brunchů na Instagramu.
Jestli si letos chceš zimu udělat trochu snesitelnější, start here. A kdo ví - třeba se z tebe stane člověk, který si bude kaši míchat all in, even if you swore you’d never do that.