Chceš si připravit snídaňové cereálie, které si budeš moct uchovat i na další dny? Tady je recept na easy peasy ovesnou snídani, která ti zachrání nestíhací rána!
Pokud máš rád*a zdravé snídaně, ale nemáš čas nad tím trávit spoustu času, připravila jsem si pro tebe sladkou verzi, kterou můžeš podávat s jogurtem a ovocem nebo jen zalitou mlékem. Jsou to basically jen ovesné vločky ve formě cookies, ale bez klasického cukru nebo jiných přidaných látek.
Nejprve, což je základ asi každého pečení, si rozehřeješ troubu na nějakých 185 - 195 stupňů (u horkovzdušné trouby). Připravíš si mísu, ve které rozmačkáš dva banány. Ty musí být přezrálé, aby se s nimi dalo dobře pracovat a pustily tu sladkou chuť, kterou mají a kterou ty přesně potřebuješ!
Do misky přidáš asi jeden hrnek ovesných vloček, můžou být velké vločky i jemné, záleží na preferenci. Do nich dáš lžíci javorového sirupu, špetku (i dvě) soli a skořici.
To celé hezky promícháš a stranou si na prkýnku nakrájíš hořkou čokoládu. Pokud chceš sladší verzi, použij mléčnou čokoládu. Nakrájené kousky následně přidáš do promíchané směsi.
Celé to pak spojíš a vyskládáš na plech do tvaru, jakého chceš (já dělám malé placičky, aby se mi to pak dobře jedlo). Vložíš do trouby a pečeš cca 15 minut. Hotové jsou, když budou hezky křupat!
Nakonec ti z toho vzniknout buď takové malé cookies nebo cereálie, které můžeš podávat buď s mlékem nebo samotné ke kafíčku. Doporučím jíst teplé, protože pak chutnají ještě 100x líp! Dobrou chuť! 🍪🥣