Taky nemáš čas si přes den vařit nějaké složité recepty, ale chceš něco dobrého k jídlu? Pak si zamiluješ tyhle špagety, které ti zaberou jen 10 minut tvého času.
Častokrát nemáme čas ani chuť si cokoliv připravovat během dne k jídlu, což samozřejmě není úplně nejlepší. Nicméně při dobrém stravování naše tělo funguje lépe, a proto nám to i líp myslí! Tady jsem si připravila recept na lehký oběd, který ti nezabere více než 10 minut vaření plus krátkou přípravu. Jsou to Spaghetti Carbonara a slibuju, že stejně dobrý jako v Itálii.. pokud to i s českými surovinami jde!
Nejprve musíš začít tím, že si dáš vařit těstoviny, protože to trvá z celého receptu nejdéle. Špagety si hodíš do vroucí vody a následně je vaříš do stavu, kdy budou al dente - tedy uvařené, ale né extra měkké.
Na pánvi si osmažíš česnek spolu s nakrájenou pancettou nebo špekem. Ten si pak stáhneš z plamene, protože když budeš mít česnek moc tmavý, zhořkne, a pak už nebude dobrý.
Mezitím si v misce smícháš dva žloutky, které si oddělíš od bílků, nastrouhaný parmezán, sůl a pepř dle chuti. Vyšleháš si z toho takovou směs. Těstoviny si sleješ a proliješ studenou vodou, aby se nepřilepily k sobě. Nezapomeň ale, že si musíš trošku z vody z těstovin nechat stranou!
Špagety si pak hodíš na pánev k česneku a šunce a lehce je osmažíš, ať jsou teplé. Pak si je necháš jen na opravdu slabém plameni a vliješ do nich směs ze žloutků a vodu z těstovin. Pak už jen lehce mícháš na mírném plameni, ať se ti pasta ve žloutcích hezky obalí.
Těstoviny pak podávám třeba s petrželí, která chuti dodá ještě větší grády!