Miluješ americké bagely, ale nebaví tě si je kupovat? Tady je lehký recept na bagels z pár surovin pro všechny, kteří nechtějí v kuchyni trávit hodiny u plotny.
Pokračujeme v sérii easy receptů pro nekuchtíky, kteří si ale v kuchyni přeci jen chtějí něco připravit. Dneska si spolu uděláme milované americké pečivo bagels.
V misce si smícháš hrnek a půl mouky, dvě polévkové lžíce máku a jeden celý sýr cottage a řecký jogurt. Pokud nechceš bagels s proteinem, postačí ti i hrnek a půl vody. Poté přidáš sůl dle chuti a směs vymícháš do hladkého těsta.
Pro tip: Já těsto připravuji rukama, aby se mi co nejlépe zpracovalo.
Těsto pak rozdělíš na pár menších kousků, ze kterých už budeš formovat bagely. Při jejich tvarování se neboj použít mouku na zasypání, aby se ti těsto nelepilo k rukám nebo pracovní lince. Jak na formování? Z menších kousků těsta vytvoř koule a uprostřed nich udělej díru a máš to.
Ještě před tím, než šoupneš bagely do trouby, vezmi hrnec, naplň ho vodou a tu přiveď k varu. Pak do ní jednotlivé bagely asi na jednu minutu vhoď. Po vyndání je ještě potři našlehaným vajíčkem* a posyp dalším mákem nebo jiným kořením, klidně i sezamovými semínky.
* vajíčko našlehej předem bokem v misce vidličkou nebo metličkou
Potřené a posypané bagely pečeš v troubě na stupňů a cca 30 minut.