Přihlášení se k heyfomo

Po přihlášení budeš mít přístup ke všemu obsahu na heyfomo.cz, můžeš komentovat články a další features, just do it!
Reset hesla

Mattoni Sucháč: Tvůj go to nealko drink

Je jedním z tvých novoročních předsevzetí omezit alkohol? Abys splnil*a své cíle i přes všemožné nástrahy, budeš potřebovat pomoc – seznam se s Mattoni Sucháčem, který se během společenských akcí stane tvým go-to drinkem.

Pít méně alkoholu nemusí být tak jednoduché, jak se zdá. Kromě toho, že budeš občas bojovat sám*sama se sebou, na akcích se rozhodně připrav na to, že tě do pití budou přemlouvat i kámoši. Proto Mattoni ve spolupráci s barmanem Vítězslavem Cirokem vytvořilo drink, který ti poslouží jako alternativa a pomůže ti tvé cíle dodržet.

Co je hangxiety? A proč jí lidé trpí po pití alkoholu?

@yanhoechka

3 důvody, proč vyměnit alkohol za Mattoni Sucháč:

+ Drink je plný minerálních látek a antioxidantů, které v chladných měsících nakoupnou tvoji imunitu.

+ Druhý den se po akci neprobudíš s kocovinou.

+ Všechny ingredience seženeš v běžném supermarketu.

+ Budeš mít kvalitnější spánek.

Proč ti alkohol ovlivňuje a zhoršuje spánek?

@markysuch

Od února navíc můžeš tento drink ochutnat přímo v karlovarském Becher's Baru i od profesionálních barmanů. Příprava je však úplně jednoduchá, a proto ho zvládneš i ty.

Jak na to?

Ingredience na jednu porci: 

  • Mattoni perlivá 70 ml
  • Bezinkový sirup 15 ml 
  • Šťáva ze zeleného jablka 40 ml
  • Šťáva z limetky 10 ml 
  • Šťáva z řapíkatého celeru 10 ml 
  • (na ozdobu: plátky zeleného jablka a jedlé květy)

Postup:

  1. Do sklenice si připrav led.
  2. Všechny suroviny kromě Mattoni nalij do shakeru s ledem a pečlivě protřepej. „Jestliže nemáš shaker, můžeš použít třeba zavařovací sklenici,“ radí Víťa Cirok. 
  3. Směs ze shakeru přes sítko přelij do sklenice s ledem, dolij Mattoni perlivou a promíchej lžící. 
  4. Ozdob plátkem jablka a jedlým květem a můžeš podávat!

🌟Tip:

Pokud doma nemáš odšťavňovač, můžeš zelená jablka i řapíkatý celer rozmixovat nebo nakrájet na malé kousky a ve větší sklenici nebo míse podrtit paličkou, až pustí šťávu. Následně už jen přeceď a můžeš ingredience přidat do koktejlu.

Tak co, jdeš do toho?