Léto je čas koupáků a dovolenek, ale i zmrzky. Víš, že si ji můžeš udělat i doma a nepotřebuješ k tomu zmrzlinovač?
Mít zmrzlinovač je podle mě mega flex, ale ne každý z nás je holt tak cool. To tě ale nemusí odradit od toho si udělat domácí zmrzlinu, protože to jde i bez něj a není to tak složité!
Hlavní úloha zmrzlinovače je mrazení (duh) a míchání. Když dáš směs jen tak do mrazáku, tak ti sice zmrzne, ale vytvoří se v ní krystalky ledu a bude z ní spíš dřeň než nadýchaná zmrzka. Unless dřeň is what you want.
Jedno řešení je každých pár minut zmrzlinu ručně míchat, ale otevírat mrazák tak často není úplně nejlepší. Máš ale několik dalších možností, které ti to usnadní: banán, tvaroh nebo salko. Tyhle ingredience dělají hezkou krémovou strukturu a neledovatí tak rychle, i když je stejně potřeba je občas zamíchat. Nemusí se to ale dělat každých pět minut.
Na easy osvěžující zmrzku ti stačí formičky na nanuky a 100% ovocný džus. Ten naliješ do forem a necháš zmrznout.
Ingredience:
Postup:
Jako první krok je potřeba čokoládu nastrouhat nebo rozsekat na malé kousky. Poté ji společně s obyčejným i vanilkovým cukrem rozpustíš v mléce a směs necháš vychladnout. Když je studená, přidáš smetanu, zamícháš a dáš na hodinu do lednice.
Než dáš směs do mrazáku, je potřeba ji přendat do větší nerezové nádoby. V mrazáku ji necháš půl hodiny, potom ji vyndáš a prošleháš a na hodinu ji vrátíš zpátky. To opakuješ celkem třikrát.
Nevím jak ty, ale Míša je za mě nejvíc goated zmrzlina a podobnou si můžeš udělat i doma. Potřebovat budeš:
Postup:
Smíchej tvaroh, smetanu a oba cukry a mezitím si rozpusť ve vodní lázni čokoládu. Tvarohovou směs dej do nerezové misky, přelij čokoládou a dej do mrazáku. Tvaroh a smetana by měly zajistit, že se ve zmrzlině nevytvoří tolik krystalů ledu.
Pokud chceš experimentovat, můžeš zkusit udělat nanuky a po zmražení je polít čokoládou, ale pravděpodobně to bude docela mess.