Přihlášení se k heyfomo

Po přihlášení budeš mít přístup ke všemu obsahu na heyfomo.cz, můžeš komentovat články a další features, just do it!
Reset hesla

FOMO recept: Vyzkoušej domácí zmrzku

Léto je čas koupáků a dovolenek, ale i zmrzky. Víš, že si ji můžeš udělat i doma a nepotřebuješ k tomu zmrzlinovač?

No icecream maker?

Mít zmrzlinovač je podle mě mega flex, ale ne každý z nás je holt tak cool. To tě ale nemusí odradit od toho si udělat domácí zmrzlinu, protože to jde i bez něj a není to tak složité!

Hlavní úloha zmrzlinovače je mrazení (duh) a míchání. Když dáš směs jen tak do mrazáku, tak ti sice zmrzne, ale vytvoří se v ní krystalky ledu a bude z ní spíš dřeň než nadýchaná zmrzka. Unless dřeň is what you want.

Recept na matcha cookies

@markysuch

Jedno řešení je každých pár minut zmrzlinu ručně míchat, ale otevírat mrazák tak často není úplně nejlepší. Máš ale několik dalších možností, které ti to usnadní: banán, tvaroh nebo salko. Tyhle ingredience dělají hezkou krémovou strukturu a neledovatí tak rychle, i když je stejně potřeba je občas zamíchat. Nemusí se to ale dělat každých pět minut.

Co na zmrzlinu potřebuješ?

Rychlý nanuk

Na easy osvěžující zmrzku ti stačí formičky na nanuky a 100% ovocný džus. Ten naliješ do forem a necháš zmrznout.

Recept: Čokoládové baked oats

@adelakutilova

Čokoládová

Ingredience:

  • 2,5 deci plnotučného mléka
  • 120 gramů cukru
  • 200 gramů čokolády na vaření
  • 0,5 litru smetany na šlehání
  • 1 lžička vanilkového cukru

Postup:

Jako první krok je potřeba čokoládu nastrouhat nebo rozsekat na malé kousky. Poté ji společně s obyčejným i vanilkovým cukrem rozpustíš v mléce a směs necháš vychladnout. Když je studená, přidáš smetanu, zamícháš a dáš na hodinu do lednice.

Než dáš směs do mrazáku, je potřeba ji přendat do větší nerezové nádoby. V mrazáku ji necháš půl hodiny, potom ji vyndáš a prošleháš a na hodinu ji vrátíš zpátky. To opakuješ celkem třikrát.

Recept: Nepečené proteinové kuličky

@annajermanov

Míša type beat

Nevím jak ty, ale Míša je za mě nejvíc goated zmrzlina a podobnou si můžeš udělat i doma. Potřebovat budeš:

  • 250 gramů tvarohu
  • 120 gramů zakysané smetany
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 100 gramů hořké čokolády

Postup:

Smíchej tvaroh, smetanu a oba cukry a mezitím si rozpusť ve vodní lázni čokoládu. Tvarohovou směs dej do nerezové misky, přelij čokoládou a dej do mrazáku. Tvaroh a smetana by měly zajistit, že se ve zmrzlině nevytvoří tolik krystalů ledu.

Pokud chceš experimentovat, můžeš zkusit udělat nanuky a po zmražení je polít čokoládou, ale pravděpodobně to bude docela mess.

Pozvi mě na kafe☕️✨

Secure card payment by Stripe
Zjištujeme, jestli tvůj prohlížeč umí platby.