Přihlášení se k heyfomo

Po přihlášení budeš mít přístup ke všemu obsahu na heyfomo.cz, můžeš komentovat články a další features, just do it!
Reset hesla
Zdroj:FOMO

Proč a jak sledovat politiku a aktuální dění?

Víme, politika pořád není nejvíc fav téma i tak se ho ale vyplatí sledovat. Jak si vybrat správné zdroje, jak číst zprávy a k čemu to je vlastně užitečné? Pokusím se to vysvětlit v tomhle článku.

Týká se to všech – Jasně, možná ti ještě není osmnáct a nemůžeš jít k volbám, i přesto se vyplatí aktuální dění sledovat. Politika prostupuje do celospolečenské debaty a není zrovna příjemný přijít mezi lidi a nevědět „která bije“.

Politika je všude – možná to zní děsivě, ale je to tak. To, jak politici řídí náš stát se odráží v našich každodenních životech. Je skutečně pro nás studenty win, že jezdíme mhdéčkem skoro zdarma? Kolik peněz ti strhnou z brigády na daních? Nejen proto se vyplatí sledovat, kdo a jakým způsobem pracuje, proč se rozhoduje určitým způsobem a zda plní sliby, kterých je zejména před volbami celá hromada. Pravda, někdy je fakt hard se v tom vyznat, ale stojí za to mít alespoň nějaké základní povědomí o tom, co se zrovna u nás i ve světě děje.

Kvalita nad kvantitu – Tohle heslo neplatí jen pro tvůj šatník. V dnešní době, kdy se na nás hrne miliarda informací, je těžké si udržet přehled a nezbláznit se z toho. Proto je fajn si vybrat tři až čtyři kvalitní a relevantní zdroje, ze kterých budeš informace čerpat. Ideální je kombinovat krátké souhrny s médii, která ti poskytnou detailnější vhled a zasadí věci do kontextu (je to třeba podcast Vinohradská 12 nebo Studio N).

Jak poznám kvalitu? – Kvalitní a relevantní zdroje se poznají tak, že informace, které vydávají jsou ověřeny buď několika dalšími subjekty, které jsou na sobě nezávislé či přímo odkazují na primární zdroj, odkud čerpaly. Dalším znakem kvality je to, že pod článkem je podepsaný autor, kterého v případě nejasností či dotazů lze kontaktovat.

Co ty a politika? Baví tě sledovat aktuální dění nebo je to něco, čemu se vyhýbáš? Ve FOMO se snažíme přinášet informace o aktuálním dění jasně a přehledně tak, aby mu rozuměl každý. Projeď si další články nebo zchekni nejnovější post na instagramu @heyfomo!

Máme prezidenta? A mohla bych ho vidět?

by @tesspov