Přihlášení se k heyfomo

Po přihlášení budeš mít přístup ke všemu obsahu na heyfomo.cz, můžeš komentovat články a další features, just do it!
Reset hesla
Zdroj: FOMO

Máme prezidenta? A mohla bych ho vidět?

Pokud jste nestrávili posledních pár dní v pralese, určitě jste si všimli, že je na tom Miloš Zeman zdravotně fakt hodně špatně. Hrad se snaží ututlat realitu, jak jen to jde, přesto na povrch vyplulo pár znepokojivých závěrů.

Prezident podle všeho trpí jaterní cirhózou, stavem, kdy se z jater, která mají krev zbavovat toxinů, najednou stává tvrdý neprostupný kámen. Nejen, že to sakra bolí, nemocný je oslaben, čerpají mu z břicha vodu a musí být permanentně pod lékařským dohledem. Horší je, že krev se v těle nefiltruje, takže laicky řečeno, všechno to smetí z ní, hlavně amoniak, se pak dostává třeba i do mozku. Do řídícího centra celého organismu. 

Proto jste možná na sítích četli, že je prezident dezorientovaný. Hlava státu, které končí mandát až v březnu roku 2023 má “na mozku” čpavek.

Kdo za to může? Alkohol.

Znáte tu hlášku po propařené noci - “chudák moje játra”? Není žádná náhoda, že se tolik používá. Tenhle orgán snáší konzumaci alkoholu totiž fakt dost blbě. Cirhóza jater je strašák všech dlouholetých pijáků. Vůbec mě proto nepřekvapuje, že někdo, kdo přišel v podroušeném stavu i ke korunovačním klenotům, na ni dost možná “dojede”

V žádném případě, ať už si o prezidentu Zemanovi myslím cokoliv, mu nepřeji fatální konec před zraky jeho rodiny.

Myslím si ale, že kdyby už dříve, když o sobě ještě dokázal rozhodovat, býval zahodil své ego, přiznal by, že na dokončení mandátu už nemá síly a rezignoval, udělal by líp. 

Vadí mi jedna věc. Vadí mi, že nejsme o stavu hlavy státu informováni. Prezident nemá moc faktických pravomocí. Jeho nejdůležitějším úkolem je republiku reprezentovat.

Jak nás ale neprezentuje skutečnost, že Hrad záměrně zamlčuje pravdu a snaží se před občany hrát hru na schovávanou? Tyhle praktiky jsou známé možná tak z Byzantské říše, kdy umíral císař, nebo z těch vůbec nejhorších diktatur světa, kde se pravda ze zásady neříká.

Neodpustím si radu na závěr. Příště při volbách mysleme na to, že charakter prezidentského kandidáta může prozradit, jakým kabinetem se případně obklopí.

Miloš Zeman si vybral kumpány, kteří ho teď kvůli vlastním mocenským zájmům udržují při životě. Při velmi nedůstojném životě.