Zkus si doma upéct bezlaktózové muffiny v odlehčené verzi. Budeš potřebovat jenom pár surovin.
Není to tak dlouho, co jsem projížděla Reels na Instagramu a dostala chuť na muffiny, které jsem právě v jednom z krátkých videí viděla.
Neváhala jsem moc dlouho a samozřejmě rovnou běžela do kuchyně s myšlenkou, že si upeču čerstvé doma. Obecně na sladké moc nejsem, a když už něco peču, zkouším odlehčené verze klasických receptů. Když na mě v kuchyni koukaly už hodně zralé banány, řekla jsem si, že zkusím vymyslet něco právě z nich.
Ráda experimentuju, a tak jsem se pustila do pečení bez nějakého receptu. A rozhodla jsem se ti sepsat, co jsem tam od oka naházela.
Pokud nějakou ze surovin nebudeš mít, stačí ji nahradit tím, co doma klasicky máš (ovesné mléko za normální a špaldovou mouku za polohrubou), záleží jen na tom, co preferuješ doma ty.
Před tím, než jsem celou směs promíchala a dala do formy na muffiny, předehřála jsem si troubu na 170 stupňů. Pekla jsem je cca 30 minut, než byly na povrchu dohněda.
Zpětně jsem si říkala, že bych tam bývala mohla dát třeba borůvky nebo kousíčky hořké čokolády, takže to dávám jako tip pro tebe!
Nakonec jsem je ještě zdobila arašídovým máslem a nastrouhanou hořkou čokoládou.
Přeji dobrou chuť!