Pokud nevíš, co si udělat za dezert, zkus smaženou španělskou pochoutku churros!
Na těsto:
Na čokoládovou ozdobu:
Do hrnce nalejeme mléko, přidáme máslo, cukr, špetku soli a za stálého míchání na středním plameni přivedeme k varu, poté přisypeme mouku.
Plotýnku vypneme a pár minut mícháme, až se z těsta vytvoří koule. Těsto přesuneme do mísy, kde ho necháme 5 minut chladnout. Ručním mixérem následně do těsta postupně zapracujeme 3 vejce. Hotovým těstem naplníme zdobicí sáček.
V hrnci rozpálíme olej, těsto vymáčkneme do oleje a smažíme dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě za tepla obalíme ve skořicovém cukru.
Přípravíme čokoládu a máme hotovo!
Příprava čokolády: Do hrnce nalijeme smetanu a přivedeme k varu. Přidáme nalámanou čokoládu, necháme minutu stát a poté mícháme dohladka.