Vanilkové rohlíčky mě provázejí celým mým životem. Je to dáno hlavně tím, že babička jich na Vánoce napeče vždycky tolik, že je máme na celý další rok. Dnes ti ukážu, jak si takovou roční zásobu perfektních vanilkových rohlíčků můžeš připravit i ty.
Ingredience vychází přibližně na 5 až 6 plechů rohlíčků.
Mouku zamíchej s rozmixovanými oříšky, moučkovým cukrem a žloutky. Pomalu přidávej měkké máslo. Vzniklé těsto nech odpočinout minimálně 2 hodiny (nejlépe přes noc) v lednici.
Až bude odpočinuté, vyndej těsto z lednice. Pak už jenom zbývá udělat rohlíčky! Z kousku těsta si vytvoř kuličku, rozválej ji do tvaru válečku a ten pak zahni, aby se ti vytvořil rohlíček. Vyskládej si je na plech vyložený pečicím papírem a dej do trouby rozehřáté na 150 °C na 10 až 12 minut.
Až rohlíčky vyndáš, opatrně je obal ve směsi z jednoho šálku moučkového cukru a dvou pytlíků vanilkového cukru. Nech rohlíčky vychladnout a můžeš jíst!
Pokud by sis nevěděl/a rady, koukni se na naše video s receptem: