Po celé České republice máme nespočet šikovných lidí, o kterých spousta z nás nemá nejmenší tušení. Tato rubrika se ti pokusí rozšířit obzory napříč všemi odvětvími, abys měl/a možnost poznávat nové lidi, místa či značky, které tě budou inspirovat a bavit.
Tato restaurace je na mém wishlistu už delší dobu. Specializuje se na vynikající a krásně naservírované italské pokrmy s mořskými plody, sídlí na Vinhoradech na náměstí Míru. Minimalistický, ale elegantní interiér výborné jídlo jen podtrhuje. Aromi je synonymem autentické italské kuchyně ve fine diningovém formátu. Součástí je bistro s barem, oddělené prostory s vlastním zázemím a v letních měsících také zahrada.
Tento obchod je pro mě místem klidu a velké inspirace. Pokud hledáš neobvyklou kuchařku, designovou knihu nebo světové módní časopisy, toto je místo, kam pro ně zavítat. Jejich knihy ti zaručeně vnuknou nový pohled na svět, kapku kreativity a samozřejmě nové vědomosti!
Hned vedle Book Therapy najdeš i jejich krásný malý concept store obchůdek plný mladých designérů a světových značek. V obchodě je také malá kavárna, kde si můžeš dát ranní kávu, a pokud se ti poštěstí hezké počasí, pak doporučuji si ji v klidu vychutnat venku. Při mé poslední návštěvě mi znovu padl do oka perlový náhrdelník od české značky Still Life, po kterém už také nějaký ten pátek pokukuju. Jejich asymetrické šperky plné zajímavých a originálních tvarů upoutají tvou pozornost už ode dveří.
Nově otevřená kavárna v Holešovicích, která má ve své nabídce kromě úžasné kávy i naprosto famózní pečivo a sladké dezerty. Pokud se ji rozhodneš otestovat, pak ti doporučuji vyrazit hned na osmou hodinu ráno, kdy otevírají. Jestli máš zálusk na něco sladkého, tak s nejvyšší pravděpodobností bys v devět hodin už nic neulovil/a. Jejich krásný minimalistický interiér, který odráží prvky Japandi, ale i moderní doby, je skvělou kombinací pro příjemné prostředí na vychutnání si dobré kávy.
Tento podcast vypráví příběhy, kterými propojuje neurovědu, filozofii a psychologii s osobními zkušenostmi, vlastními koncepty a znalostmi odborníků z různých oborů. Hvězdami podcastu jsou Vojtěch Hlaváček a Jiří Kryštof Jarmar, kteří nedávno vydali epizodu 167 s názvem „Jak si budovat zdravý vztah k jídlu v době extrémů? Tipy & triky – Týna Skalická z @tojidlo“. Nejenže je díl naprosto upřímný, autentický a mluví o reálných problémech, ale také odráží osobní zkušenost. Pro všechny, kteří se cítí špatně ve svém těle, mají problém s příjmem potravy či je trápí jejich nezdravý postoj k jídlu, určitě doporučuji si epizodu poslechnout. Krásné a upřímné myšlenky, které jsou místy podložené vědeckými prvky, tě určitě přimějí se zamyslet.