Podzim a dýňová polévka jdou ruku v ruce. Tak ji taky vyzkoušej! Máme pro tebe super jednoduchý recept.
Ve velkém hrnci si rozehřej kapku oleje, na který dej najemno nakrájené cibule a nech povařit zhruba 5 minut, dokud se nezabarví.
Do hrnce přidej dýni a pokračuj ve vaření zhruba 8–10 minut za občasného míchání, dokud nezačne dýně měknout a zlátnout.
Můj tip: V této fázi přidávám také malou kostku másla, která všemu dodá příjemnou chuť.
Do hrnce pak nalij 700 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru a vše dochuť solí a pepřem. Přiveď k varu a poté nech vařit 10 minut, dokud nebude dýně velmi měkká.
Směs rozmixuj tyčovým mixérem na hladký krém a následně přidej smetanu na vaření.
Přidej zázvor, špetku skořice a dochuť polévku podle své vlastní chuti.
Můj tip: Pro extra sametovou a jemnou konzistenci můžeš polévku přecedit přes jemné sítko.
Polévku servíruj lehce zakapanou smetanou, můžeš přidat i dýňová semínka a krutony. Dobrou chuť!