Tuhle pochoutku najdeš v nejedné kavárně, ale není nad to si ji udělat doma! Jak na to, se dozvíš v článku.
Skořicové šneky, dobrota, kterou miluje snad každý z nás. Udělej si čaj nebo kafe a pojďme se dát do pečení!
Tip: Pečení může být i super podzimní aktivita s tvojí drahou polovičkou nebo kamarády.🍁
Na těsto:
Na náplň:
Na polevu:
V míse smícháme 90 g cukru, půl lžičky soli, 2 lžičky kardamomu, 150 g rozpuštěného másla a promícháme. Ve vlažném mléce rozmícháme kvasnice a vlijeme do připravené směsi. Po troškách přisypáváme mouku a mícháme. Těsto by mělo být hladké a mírně lepivé. Poté ho přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout minimálně 1 hodinu.
Během doby, co těsto kyne, rozpustíme 150 g másla, přidáme i ostatní ingredience na náplň. Pak ji dáme vychladit do lednice, aby trochu ztuhla a nevytékala z těsta.
Vykynuté těsto pak rozdělíme na dvě poloviny a jdeme na nejzábavnější část! Těsto rozválíme, naneseme na něj skořicovou směs a zamotáme ho do rolády, kterou poté rychlými pohyby rozkrájíme na jednotlivé šneky. To stejné uděláme s druhou půlkou těsta.
Hotové šneky dáme buď na obyčejný plech, nebo do vyvýšeného pekáče/formy. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15–20 minut, poté necháme vychladnout na plechu.
Pokud chceš na šneky dávat i polevu, vyšlehej všechny ingredience a nanes ji, až vychladnou! Já jsem místo polévky šneky posypala třtinovým cukrem.
Enjoyyyy🐌