Pojď si se mnou připravit zelené kari za pár korun na několik dní dopředu!
Je to už nějaký pátek, co přemýšlím o tom, že bych si měla začít víc vařit doma. Poslední měsíce jsem hodně často jedla v restauracích anebo moje „rychloobědy“ nedávaly moc smysl, co se týče složení nutričních hodnot, a upřímně, finančně to bylo také hodně náročné.
Rozhodla jsem se tedy, že od prosince začnu s meal prepem. Na internetu jsem si objednala 5 nových krabiček, abych měla na každý den jednu a neměla žádnou výmluvu. A protože jsem si nedávno dávala v restauraci zelené kari a jeho cena mě opravdu překvapila (289 Kč), rozhodla jsem se, že si připravím právě to.
Pojďme se tedy podívat, co jsem na kari všechno potřebovala, jak jsem ho uvařila a hlavně na kolik korun mě vyšla jedna porce.
Jaké suroviny budeme potřebovat:
Jak jsem při vaření postupovala:
Začala jsem krájením veškeré zeleniny. Když jsem dokrájela, dala jsem vařit rýži, která zabere cca 20 minut, což je stejně jako vaření samotného kari.
Následně jsem si nakrájela tofu na malé kostičky, které jsem osmažila na lžíci kokosového oleje. Když bylo tofu trošku hnědé, dala jsem ho z pánve pryč.
Na stejnou pánev jsem dala další lžíci kokosového oleje, na které jsem osmažila lžíci zelené kari pasty. Po rozvonění pasty (pár vteřin) jsem do pánve nalila kokosové mléko. Když se vše začalo vařit, přihodila jsem všechnu zeleninu, tofu, osolila, opepřila, přilila 2 lžíce rybí omáčky a nechala cca 15–20 minut vařit.
Když bylo vše uvařené, vzala jsem 3 krabičky a připravila si jídlo na 3 dny. Celkem jsem uvařila pět porcí, ale zbylé dvě jsme si snědli ještě doma k obědu.
To nejlepší na závěr. Na kolik korun mě vyšla jedna porce zeleného kari? Nebudeš tomu věřit, ale na 40.24 Kč.
Nejenže jsem se nemusela stresovat tím, kde zrovna se pro jídlo během dne zastavím a jak kvalitní bude, ale dokonce jsem ušetřila i spoustu peněz.