Láska prochází žaludkem, to je už veřejně známá informace. Ale co teda uvařit, aby to mělo ty správný grády? To se dozvíš v článku.
Vaření je moje love language a psát o tom články mě baví, tak s tebou sdílím moje uložené recepty (některé i osvědčené, navařené) na Tiktoku.
Co bych mohla jíst dnes a denně, jsou polívky. A miluju je i vařit. Táhnout vývar přes noc je moje superpower.
Nebe v hubě, tak vám to asi popíšu. Výrazná, krémová polévka, kterou můžeš doplnit chrumkavou slaninou nebo cibulkou. No a on the side křupavý chlebík, BANGER!
Krémová česneková polévka
SMASH, TOP TOP! Miluju tenhle recept, ale péct česnek je vždycky můj 13. důvod. Musím ale uznat, že za to polívka fakt stojí.
Jestli to ještě nešlo poznat, tak mě baví krémový polévky, a u nás doma jsou houby zakázaný, takže vařím jen když Mára (boyfriend) není doma.
Dámy a pánové, u nás doma často nevařím vietnamské jídlo a skoro vůbec nevařím tlusté maso. Ale toto má special místo v našem srdíčku. Šťavnatý vepřový bůček, křupavá krustička - jestli jsi milovník či milovnice vietnamského jídla, tak tohle možná znáš, anebo si to měl*a ve všemi oblíbených bánh mì (vietnamské bagetě).
Pokud máš doma airfryer, you won in life! A tenhle recept je jednoduchý, zvládne ho za mě i úplný kuchyňský noob a jediný, co tomu budeš muset investovat, je čas. Na druhou stranu to hodíš do airfryeru a můžeš vesele scrollovat na TikToku.
Přidávám sem ale i druhý recept, který maso i okořenil a to mi přijde lepší, protože to posouvá to maso zase o level výš! No a pokud nemáš airfryer, tak jak vidíš, jde to i v troubě.
Knedlíčky jsou strašně versatile pokrm. Náplň můžeš mít, jakoukoliv chceš - vepřovou, kuřecí, zeleninovou. Pak je můžeš podusit nebo hodit na pánev. A co je na tom nejlepší? Můžeš z toho udělat dinner activity. Jednou jsme je dělali s Márou a hrozně jsme se u toho nasmáli. Já nejraději dělám wonton knedlíčky s vývarem a super je, že wonton papírky koupíš v obchodě pre-made.
Jestli jsi lazy, tak si je samozřejmě můžeš koupit celé pre-made. Mražené je najdeš ve většině obchodech s asijskými potravinami.
No ale co dělá knedlíček knedlíčkem, je omáčka. Jasný, můžeš si koupit hoisin, sladkokyselou nebo sójovku, ale DIY omáčka hits different!
Jestli žiješ na cooktoku, tak tenhle recept určitě znáš! Marry me chicken byl extrémně virální recept, kde paní vyprávěla, jak „přinutila“ svého muže požádat ji o ruku (to jídlo prostě bylo AŽ TAK DOBRÝ). A povím ti to takhle, příběh je za mě bullshit (i have no ring on my finger), ale recept je BANGER! Děláme ho vždy s těstovinami a pokaždý se oblizujeme až na čele.
Jestli zvládáš trojobal, zvládáš všechno, a jestli chceš svůj řízkový skill posunout o level výš, přidej tam šunku, sýr a máš topovou večeři. Já jsem teda objevila absolutní vařící svatý grál - bavorskou hořčici. Oproti klasické je taková sladší, tangy a dává cordonu pořádný grády.
Po tom, co rozklepnu kuřecí plátky, potřu hořčicí, hodím tam šunku a sýr a zabalím. Ráda z toho dělám takový špalky, protože pak je můžu pěkně nakrájet a naservírovat. It's all about the plating.
No a co jako přílohu? Kaše, smash. Štouchačky, smash. Ale chrumkavý brambory jsou superior.
No a pokud questionuješ svoje cooking skills, když čteš tenhle článek, tak jsou tu dvě varianty - buď se hecneš a strávíš odpoledne v kuchyni, anebo prostě něco objednáš/někam zajdeš. Hlavní je, abys měl*a v bříšku jako v pokojíčku.