Pro někoho jsou Vánoce o sněhu nebo dárcích, pro mě jsou jednoznačně o jídle. Jestli chceš o svátcích vyzkoušet nové recepty, mám tu pro tebe pár tipů.
Jídlo je moje love language a už se ze mě stává takový ten dospělák, co si místo Dysonu přeje Kitchen Aid nebo Thermomix, one day... Vánoce se u mě doma slaví všelijak, ale ve vietnamské domácnosti udržuji vánoční atmosféru hlavně já. To mi dává prostor zkoušet neobvyklé recepty, protože nikdo nepozná, že to není tradiční vánoční. Takže pokud tu čekáš nějaké typické vánoční recepty, jako bramborový salát nebo linecké cukroví, tak jsi tu špatně, ale za to tu možná objevíš recept, který bys mohl*a předat svým dětem a udělat z toho novou rodinnou tradici.
Tyhle brambory dělám over and over again, že se z toho v naší domácnosti stala nedělní tradice - sunday roast. A jelikož už je to bulletproof recept, tak je určitě budu dělat i na Vánoce, protože dětičky bramborový salát nevibujou.
Co budeš potřebovat (pro 2 lidi)
Je pravda, že metoda s troubou vytváří mnohem lepší krustičku, ale za to to trvá často mnohem déle (záleží na troubě), takže airfryer mě jistí v dnech, kdy jsem lazy.
Tento typ bramborového salátu jsem poprvé ochutnala v pražském Pork's a od té doby pro mě neexistuje jiný bramborový salát! Je lehoučký, nakyslý a je to zase něco z trochu jiného soudku.
Co budeš potřebovat (pro 3-4 lidi)
Přiznám se, že tenhle recept mám už x měsíců uložený, ale nikdy jsem ho nedělala, tak sdílím jen tak pro inspo, protože si myslím, že to bude banger!
Pokud máš v rodině někoho, kdo úplně neholduje zelenině, tak zkus tenhle recept, protože si ho oblíbil i mrkev-hater. Je to super easy a cozy jídlo na vánoční večeře.
Co budeš potřebovat? (pro 2 lidi)
Recept jsme tento týden testovali s mým přítelem a úplně jsme se do něj zamilovali! Hlavně je super easy, že ho zvládne i můj kluk. My jsme ho připravovali do většího sharing plechu, ale dovedu si to představit i v menších předkrmových porcích, pokud se nechcete sharovat, ale sharing is caring, so...
Co budeš potřebovat (pro 1 osobu)
Mám na hermelínu ráda přidávat nejrůznější chutě, které jemnou texturu sýru posunou na jiný level. Sladko-pálivá varianta je moje fave. K tomu křupavou bagetu a je to!
Miluju combo meloun a prosciutto na léto, i když jsem na meloun alergická, tak věřím, že je to výborné. Meloun ale můžeš nahradit hruškou, která je v zimním období více obvyklá než meloun.
Co budeš potřebovat?
Okay, tohle rozhodně není nic mindblowing, ale přijde mi to super roztomilý způsob, jak naservírovat klasické pizza šneky a hlavně je to jeden z těch receptů, co dělat s dětma je velká zábava.