Přihlášení se k heyfomo

Po přihlášení budeš mít přístup ke všemu obsahu na heyfomo.cz, můžeš komentovat články a další features, just do it!
Reset hesla
Zdroj: FOMO

Kam v Praze vyrazit za slow fashion?

To, proč bychom neměli podporovat fast fashion řetězce, jsem zmiňovala v minulém článku. Kam tedy ale zajít za udržitelnou módou? Možností je spousta, dnes se zaměřím na pražské secondhandy!

Textile House

Textile House je klasika, kterou zná snad každý. Seženete tam vše od bot, přes kabelky, doplňky, až po oblečení všeho druhu. Cenově je velmi dostupný, zvlášť v období, kdy mají akce a všechno oblečení se dá koupit za jednotnou cenu. Nově Textile House otevřel i dvě vintage pobočky. Jedna se nachází blízko Karlínského náměstí, a to na Sokolovské 91 na Karlíně, druhá na Dukelských Hrdinů 26. Oproti klasickým pobočkám je zboží více proselektováno a můžete tam tak sehnat krásné nositelné kousky, které vám nejeden pochválí.

Recycle Store Prague

Pokud hledáte kousek, který nebude mít nikdo jiný než vy, tak zamiřte do Veverkovy 8. Nejedná se tak úplně o klasický secondhand, ale věřím, že své příznivce si Recycle Store zajisté najde. Pokud si zakládáte na originalitě, milujete roztrhané, lehce punkové kousky oblečení, pak neváhejte. Mimo oblečení narazíte i na cool doplňky jako třeba náušnice nebo náhrdelníky! 

Kuzmarkt

Kuzmarkt je jeden z mých nejoblíbenějších secondhandů vůbec! Svým výběrem připomíná zahraniční secondhandy, na které byste narazili v Londýně, Berlíně nebo Amsterdamu. Nachází se na adrese Františka Křižíka 26, takže si hned po nákupu můžete skočit na kafe do jedné z letenských kaváren.

GUILT Letná

Pokud budete na Letné, popojděte si o blok dále a navštivte GUILT Letná - nově otevřený secondhand, kde seženete krásné vintage věci za fajn cenu. Tím, že se jedná o poměrně nový secondhand a tolik se o něm zatím neví, je velká šance, že sortiment nebude až tak „probraný,“ jak se občas v secondhandech stává. Narazíte zde na opravdu na krásné kousky. GUILT najdete na adrese Haškova 5. 

1981 Secondhand

Po dlouhé době, co byl 1981 Secondhand jen online obchod jsme se konečně dočkali i kamenné pobočky. Najdete ji na adrese Oldřichova 31. Jako jeden z několika mála secondhandů má navíc i opravdu široký výběr pánských kousků! Pokud tedy sháníte pěkné oblečení na podzim / zimu, 1981 bude skvělou volbou.

Lula Vintage

Nebyl by to článek o pražských secondhandech pokud bych nezmínila Lulu. Lula sídlí v krásných prostorech na Řipské 11 a jejich pečlivě vybrané kousky se nebudete stydět obléct ani na kdejakou důležitou událost. Pokud se do Luly v nejbližší době nedostanete, doporučuji zhlédnout alespoň jejich Instagram pro nekonečnou módní inspiraci!

MUST HAVE APPS – móda a nákupy

by @kulhak_