Přihlášení se k heyfomo

Po přihlášení budeš mít přístup ke všemu obsahu na heyfomo.cz, můžeš komentovat články a další features, just do it!
Reset hesla
Zdroj: Pinterest

Jak na cestách předejít „airplane skin“

Navzdory přetrvávající situaci s vy víte čím jsem se rozhodla, že je podzim ideální čas na weekend getaway. Už dlouhou dobu ale pozoruju, že moje pleť na cestách tak trochu trpí. Zkusila jsem si schválně udělat menší research a zjistila jsem pár tipů a triků, které dokážou zachránit pleť při dlouhých cestách letadlem i autobusem.

OK, takže jsem zjistila, že „airplane skin“ is a real thing. Proč by taky ne! Po sebekratším cestování v letadle moje pleť dost trpí. Když jen v rychlosti vzpomínám, tak nejhorší situace byla několik let zpátky na školním zájezdu autobusem do Ruska. Ano, čtete správně a mě samotnou z toho pomyšlení doteď bolí záda. Jeli jsme skoro na 2 týdny přes Pobaltí do Petrohradu a v autobuse jsme dost (ne)úspěšně žili z různých 7days croissantů a baget. Výlet jsme si se spolužáky sice užili, ale můj obličej by tak úplně nesouhlasil. Letos na podzim jsem ale místo do Petrohradu vyrazila do Paříže s pár vychytávkami, které pomohly předejít nechtěným pupínkům. Tak jak na to?

🧴Krém na obličej

Moisturize, moisturize, moisturize! Asi jste to čekali, ale hlavní je svou pleť udržovat hydratovanou. Já si před nedávnem pořídila krém od The Ordinary - Natural Moisturizing Factors + HA. Doporučuju všema deseti! Poskytne nemastnou hydrataci, a navíc nemá žádnou vůni, takže nebude iritovat citlivou pokožku. Největší balení je 100ml, takže se mnou mohl i do letadla.

🧖‍♀️Sheet masks

Tohle nerada doporučuju, ale na cesty čas od času pořídím látkovou masku. Rozhodně to není ani zdaleka zero waste a přírodě tím úplně nepomůžete. Sama se ale držím nějakého nepsaného pravidla, že ne ve všem může být člověk dokonalý a snažím se šetřit materiály a planetu v jiných oblastech. Doporučila bych koupit hydratující masku např. s kyselinou hyaluronovou, vitamínem C nebo aloe vera. Tyhle masky najdete v obyčejné drogerce i v Sephoře.

🖐Krém na ruce

Ať už cestuju autobusem, vlakem nebo letadlem, nesmím zapomenout na krém na ruce. Navíc teď, kdy každou chvílí dávám na ruce dezinfekci! Doporučila bych rychle vstřebávající, protože není nic nepříjemnějšího než si upatlat všechny věci od mastných rukou. 

Na závěr bych doporučila cestovat bez make-upu. Dlouhé hodiny s respirátorem v ne úplně čerstvém vzduchu nahrávají vzniku pupínků a s make-upem by nejspíš celá situace byla ještě horší. Samotné se mi osvědčilo, že je výhodnější nalíčit se až v cílové destinaci. Tak šťastnou cestu!

Zdroj: Pinterest
Lazy girl skin care guide

Lazy girl skin care guide

by @magdacizek