Přihlášení se k heyfomo

Po přihlášení budeš mít přístup ke všemu obsahu na heyfomo.cz, můžeš komentovat články a další features, just do it!
Reset hesla
Zdroj: FOMO

Instagram přiznal, že promoval příspěvky obsahující eating disorders

Instagram má pro jednou zase problém. V jednom z posledních vyjádření totiž přiznal, že se mu nepodařilo odstranit účty obsahující příspěvky, které podporovaly poruchy příjmu potravy. V některých případech dokonce tyto stránky propagoval teenagerům.

Přiznání Instagramu přišlo poté, co si na něj došlápl tým amerického senátora Richarda Blumenthala. Senátorovi poradci si totiž vytvořili na Instagramu falešný účet 13leté dívky.

Po projetí několika stránek s dietami a poruchami příjmu potravy jim algoritmus téměř okamžitě doporučil mnohem extrémnější dietní účty, informuje Dazed.

"Nepovolujeme obsah, který propaguje nebo vybízí k poruchám příjmu potravy. Účty, které sdílely takové příspěvky, jsme kvůli porušení pravidel komunity vymazali" reagoval Instagram na zjištění senátorova týmu pro CNN.

Vedení Instragramu zároveň ale přiznalo, že se jim dříve nedařilo tyto účty odstraňovat. V některých případech dokonce docházelo k propagaci příspěvků s eating disorders teenagerům.

Sociální síť se pod palbu kritiky nedostala poprvé. Už dříve spoustu uživatelů řešilo přísné podmínky týkající se zobrazování nahoty v příspěvcích, zatímco obsah zobrazující krajně pravicové a rasistické chování se na síti zobrazoval bez sebemenších problémů.

Instagram, který spadá pod Facebook, ale není jedinou sociální sítí, která je často kritizována. Minulý rok TikTok čelil kritice za to, že cenzuroval videa Black Lives Matter, ale zároveň nijak nekontroloval velké množství antisemitistických videí, které se na síti objevily.

"Používáme technologie a reporty od naší komunity, abychom tento nevhodný obsah odstranili tak rychle, jak to jen jde. Neustále pracujeme na vylepšení," dodal Instagram.

Důležité je si uvědomit, že ne všechno, co vidíte na internetu, je pravda.

Eating disorders jsou závažná onemocnění, se kterými je třeba pracovat. V případě, že si myslíte, že se vás toto téma týká, nebojte se kontaktovat odborné místo. Jedním z takových je například Centrum Anabell, kde vám odborníci na nemoci ve spektru poruch příjmu potravy jsou k dispozici, stačí vytočit 774 467 293.