Dneska ti ukážu 3 vánoční recepty. Můžeš si je užít sám, ale dají se použít i jako dárek pro tvé blízké. Doufám, že ti zpříjemní chvíle u pohádek! 🍪
Gingerbread granola
Rozehřejeme troubu na 165 stupňů. Smícháme vločky, oříšky, čokoládu a koření. Cukr s máslem necháme za stálého míchání v hrnci rozpustit. Pak směsi smícháme dohromady, dáme na plech a pečeme 30 minut.
Suroviny (na 800 ml likéru)
V hrnci vyšlehám žloutky s cukrem do pěny. Poté přidám mléko, smetanu, kondenzované mléko a zrnka z vanilkového lusku. Směs za stálého míchání metličkou pomalu přivedu k varu, aby začala houstnout. Ta pravá hustota je řidší než puding. Hrnec odstavím a nechám vychladnout. Po vychladnutí vmíchám rum a naliju likér do připravené litrové lahve.
Do pánve naliju vodu, přisypu cukr a mandle a dám vařit na maximum. Pomalu míchám a přivedu k varu. Jakmile začnu pozorovat, že to začíná houstnout, přisypu skořici a dobře promíchám. Jakmile je směs hustá, musíš míchat, aby se nespálila. Po nějaké době směs začne vypadat suše a uvidíš, jak se madle začnou obalovat. Ztlumíš teplotu a ještě chvilku mandle pražíš. Nepřežeň to, nebo budou moc tvrdé. Pak je rozprostři na plech a nech vychladnout.