Říjen není jen o pumpkin spice latte. Je to měsíc, kdy na trzích i v obchodech najdeš ty nejchutnější a nejbarevnější suroviny – od dýní přes jablka a hrušky až po artyčoky nebo kořenovou zeleninu. A protože sezónnost už dávno není jen buzzword, ale cesta k lepšímu jídlu i menší ekologické stopě, připravila jsem pro tebe tipy, jak si říjen vychutnat naplno.
Kořenová zelenina je absolutní říjnový základ – bez mrkve, celeru a petržele by česká kuchyně v podstatě neexistovala. Jasně, dá se z ní udělat vývar nebo svíčková (té se během podzimu určitě ještě dostaneme 👀), ale zkus i trochu víc fancy variantu.
Ingredience:
Postup:
Moje srdcovka z dob, kdy jsem žila v Římě. Artyčoky plněné mátou a česnekem, vařené pomalu v olivovém oleji a víně. V Itálii je vážně nedostaneš mimo sezónu – a právě proto mají takový kouzlo.
Ingredience:
Postup:
TikTok girlies moment. Pokud jsi doteď kupovala pumpkin spice latté jen ve Starbucks, tak věř, že domácí sirup ti ušetří peníze a chutná prostě líp.
Ingredience:
Postup:
Tady není moc kompromisů – buď ji miluješ, nebo ji od školky nemůžeš vystát (i might be there haha). Přitom se z ní dá udělat fakt skvělé jídlo, když ji správně připravíš. JEN SE NESMÍ ROZVAŘIT.
Ingredience:
Postup:
Říjen je prostě o tom vařit z toho, co je právě nejlepší. Ať už skončíš u svíčkový, artyčoků nebo pumpkin spice latté, je to čistý seasonal win.