Pamatuješ si ten moment z Kung Fu Pandy, kdy Po úplně poprvé ochutná knedlíčky po boji s mistrem Si Fu a jeho život už nikdy nebude jako dřív? Tyhle jsou sice gyoza a ještě k tomu z trouby, ale pocity po první ochutnávce jsem měla podobné.
Gyoza jsou původně japonské knedlíčky inspirované čínskými jiaozi. Tradičně se plní masem, zelím, česnekem a zázvorem a připravují se výhradně na pánvi - nejdřív se opečou, pak podusí. Na páře se připravují právě ty originální Kung Fu Panda knedlíčky.
Já tenhle recept viděla asi tak ve dvaceti verzích na TikToku, pokaždé s jinými doplňujícími ingrediencemi, světlem a hudbou, haha. Tak jsem si řekla, že dokud ho sama neotestuju, dál ho posílat nemůžu - teď už ale s klidným srdcem říkám: takovou pecku jsem fakt nečekala. Je to jednoduchý, rychlý, krémový, lehce pikantní, a když to necháš v troubě o pár minut déle, tak i lehce crunchy.
Kokosové mléko, kari pasta a sójová omáčka je kombo, které prostě neomrzí. Knedlíčky do sebe tu omáčku krásně natáhnou, změknou, ale nahoře se lehce opečou.
Navíc je to recept, který se dá nekonečně modifikovat. Přihodíš houby, pak choi, bambus, víc chilli, míň chilli, kuře za veggie variantu… pořád to funguje.
Množství knedlíčků nechám úplně na tebe (podle velikosti pekáče nebo hladu. Já je často připravuju rovnou do krabiček jako obědy do práce.
a na servis:
AND IT'S DONEEE <3
Rychlé, jednoduché, s chuťovým i vizuálním wow efektem a bez stresu. A jestli tě kdysi v Kung Fu Pandě fascinovaly knedlíčky stejně jako mě, tak ti garantuju, že tohle je jejich moderní reinkarnace. Stačí trouba, pekáček a dvacet minut tvého času.