Kefír + čokoláda? Ano! Nejenom, že kefír obsahuje spoustu probiotik, ale zároveň má i poměrně velké množství proteinu! Proto je skvělým komponentem do všech dortíků.
V jedné míse si smíchej všechny sypké ingredience (hladkou mouku, kakao, jedlou sodu a prášek do pečiva) a v druhé všechny tekuté ingredience (kefír, dvě lžíce kokosového oleje, med, banány, vejce). Opatrně pak všechny sypké ingredience vmíchej do tekutých a těsto je hotové!
Připrav si formu, do které budeš směs dávat, a tu vymaž máslem. Rozehřej si horkovzdušnou troubu na cca 170–175 stupňů. Potom peč cca 50 minut.
Po upečení si buchtu nechej zchladnout! Mezitím si ale můžeš připravit čokoládový polevu. Do hrnce si dej buď smetanu nebo kokosové mléko, a to přiveď k varu. Po tom, co se začne vařit, vypni plamen a do směsi přidej rozlámanou čokoládu a míchej, dokud se obě ingredience nespojí.
Polevu vylij po celém povrchu dortíku a je hotovo!
Ps: Dortík pak nech v lednici vychladit a můžeš podávat.