The summer is summering. The fruit is fruiting. The snacks are snacking. Nemáš v horku chuť jíst velké porce jídla, ale zároveň nechceš mít hlad, nebo prostě jen rád*a snackuješ? V článku najdeš tipy na nejlepší easy summer snacks!
Nevím, jak ty, ale já, když přijde léto, potřebuju neustálou dávku malých svačinek a snacků. Pokud to tak máš taky, pak jsi na tenhle článek klikl*a správně. Všechny recepty jsou velmi jednoduché a víceméně stačí jen spojit ingredience.
Všechny ingredience stačí dát za sebe na špejle, a pokud chceš, můžeš špízy něčím okořenit nebo polít balsamicem. V Lidlu je například prodávají i s různými příchutěmi - go for malinové balsamico.
Tyto fresh jednohubky z okurky uděláš velmi rychle. Stačí si nakrájet okurku na středně tlustá kolečka, namazat na ně žervé, lučinu nebo pomazánkové máslo a posypat kořením.
Oblíbená celoroční pochoutka v letním plášti. Příprava je velmi jednoduchá. Prvně si připrav rýži či rýžové nudle, které nechej chvilku zchladnout. Nakrájej si všechny své ingredience, které chceš použít, a nachystej si rýžový papír. Ten podle návodu připrav (většinou stačí namočit studenou vodou, ale radši zkontroluj balení). Na rýžový papír přidej své ingredience (radši méně než více). Na začátku přelož boční rohy a roluj, dokud ti nevznikne závitek. Tadá! Pokud chceš, můžeš si k závitkům dát arašídovou omáčku nebo sójovku.
Moje oblíbená mini prasárna. Cuketu si nakrájíš na kolečka. Posolíš ji a necháš takzvaně vypotit. Díky soli cuketa pustí vodu. Necháš ji potit cca 10 minut a přebytečnou vodu následně osušíš. Kolečka obalíš v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka) a necháš smažit dozlatova. Pokud chceš, můžeš je i okořenit nebo podávat s nějakým dresinkem (a pokud si chceš fakt dát do nosu, tatarka is the way.
Fancy hranolky z batátů připravíš pouze díky třem ingrediencím. Nejprve si předehřej troubu na 200 stupňů. Batáty si nakrájíš na hranolky (od velikosti se bude odvíjet i doba pečení). Následovně je okořeň podle své chuti (doporučuju grilovací koření, sladkou papriku, pepř a sůl). Nakonec trochu pokapeš olivovým olejem. V troubě necháš péct cca 20-25 minut.
Nejvíce easy summer snack ever. Long story short ti stačí jakékoliv ovoce nabodnout na špejle. Easy and effective. Pokud chceš, můžeš ještě pokapat medem nebo sirupem.
Tento refreshing summer snack spočívá jen v tom, že hodíš hroznové kuličky do mrazáku na hodinku nebo dvě. Stanou se z nich hroznové bonbónky. Jsou slaďoučký a krásně studí. Dobrou chuť!
Pokud seš milovník banánů a arašídů, tohle je přesně pro tebe. Nakrájíš si banán na kolečka. Na ně namažeš vrstvu arašídového másla a přikryješ druhým kolečkem. Až jich budeš mít víc, dáš je na hodinu nebo dvě do mrazáku. Mezitím si roztopíš čokoládu - nejlépe ve vodní lázni. Zmrzlé banány namočíš v čokoládě a zase vložíš do mrazáku na pár hodin. Voilà!