Už tě nebaví mít v restauracích na výběr jen smažák a hranolky s kečupem? Tak jsi tu správně. Představuju ti třetí díl rubriky, ve které tě provedu těmi nejlepšími vege friendly podniky v Česku.
První dva díly najdeš tady👇
📍 5. května 62/46
Od pondělí do neděle si v Mikyně můžeš vychutnat sezónní menu připravené převážně z lokálních surovin.
„Snídáme celý den, malý hlad můžete zahnat vydatnou polévkou nebo chlebíčkem z žitného chleba a na větší máme v nabídce vždy nějaké vegetariánské jídlo nebo naši misku.
📍 Frýdlantská 210/12
Vegetariánská restaurace Ánanda byla založena v roce 2003 a jejím hlavním cílem je nabídnout alternativní způsob stravování a prezentovat skutečnost, že i bezmasé pokrmy mohou chutnat výtečně.
Nabízí snídaně, obědy, svačiny i zákusky a od 17:30 je na nabídku ze samoobsluhy 50procentní sleva, aby se neplýtvalo.
📍 Vaňurova 13
Diva India je výhradně vegetariánská a veganská indická restaurace. Žádnou formou nezpracovávají maso ani vejce, a mléko na sýry nakupují na bio farmě v Chrastavě. Od 14:30 je na zbylé pokrmy z denního bufetu sleva 50 procent and that's a real deal.
📍 Široká 174/28
Dim Sum Spot má kromě tří pražských poboček i jednu v Liberci. Specializuje se na plněné knedlíčky připravované na páře, a kromě klasické masové verze nabízí i spoustu veganských options. Pochutnat si tak můžeš na veganských čínských jiaozi a baozi, japonských gyoza a nepálských momo nakombinovaných s mnoha druhy omáček.
📍 Široká 14
Bistro Široká otevřel v roce 2016 architekt Tomáš Foltýn. Tento podnik s originálním comfy interiérem nabízí výbornou kávu, nápoje a skvělá jídla po celý den, včetně poledního menu. Na tom vždy najdeš alespoň jednu veganskou a vegetariánskou variantu.
📍 Nákladní 431
DOK je místo, kde se pod jednou střechou potkává kavárna, pekárna, pražírna a moderní školící prostory pro baristy. V jejich týdenním menu najdeš vždy několik vegetariánských a veganských variant, a to od burgerů až po kynuté knedlíky.