Není nic lepšího než se v zimě zahřát něčím teplým a dobrým. V tomhle článku najdeš několik receptů na horké nápoje, které určitě budeš chtít vyzkoušet.
Mocha je za mě jeden z nejvíc underrated kávových nápojů a většina lidí ho v menu spíš přehlédne. Ve zkratce jde o kávu s čokoládou, což je šíleně easy to make, a přitom je to tak dobrý.
Co budeš potřebovat na jednu porci?
Postup: V čerstvě připraveném espressu si rozpustíš čokoládu/kakao/čokoládový sirup podle chuti. Pokud je to možné, tak si našleháš mléko, a máš to. Rychlý jednoduchý a chutný.
V tomhle seznamu samozřejmě nesmí chybět i obyčejná horká čokoláda, která ale nemusí být zcela obyčejná. Existuje mnoho variací klasického receptu, ale jak si i v domácích podmínkách udělat creamy hot chocolate, která není jen obyčejné kakao?
Co budeš potřebovat na jednu porci?
Postup: V hrnci na pomalém ohni rozpuštíš ve smetaně a mléce nastrouhanou čokoládu. Až se čokoláda zcela rozpustí, můžeš podle chuti přidat i cukr a ozdobit šlehačkou.
Jak si můžeš svoji horkou čokoládu ozvláštnit?
Pokud jsi milovníkem či milovnicí boba, tak si vánoční obdobu klasického mléčného čaje můžeš udělat i v pohodlí domova. Receptů je sice nespočet, ale já zůstanu u jednoduchosti a nenáročnosti.
Co budeš potřebovat na jednu porci?
Postup: Mléko přiveď k varu a vylouhuj v něm čaj, pak do něj přidej skořici a med/cukr/kondenzované mléko dle chuti a mléčný čaj je na světě.
Recept na „horké cokoliv“ je směšně jednoduchý a potěší tě, pokud tě už nebaví pít klasické čaje. Takový horký citrén je navíc skvělou prevencí před různými nemocemi chladného počasí.
Co budeš potřebovat na jednu porci?
Postup: Nejjednodušší cesta je smíchat vše ve tvém oblíbeném hrníčku a hodit to na chvilku do mikrovlnky a ohřívat do požadované teploty. Nebo se můžeš vydat cestou klasické plotny a hrnce.
Jak na horký citrón?
Do oblíbeného hrnečku vymačkáš půlku citrónu, podle libosti přidáš mátu nebo zázvor, a to vše zaliješ horkou vodou. Podle chuti přidáš med.