Podzimní počasí (a tvoje hnědnoucí banány) si o tenhle recept přímo říkají. Jak na banana bread jako z tvé oblíbené kavárny, se dozvíš v článku!
Jo, v první vlně covidu a lockdownu se banánový chlebík naučil péct snad každý! Já jsem si tenhle recept opsala v létě 2020 odsud.
Podle chuti přidej skořici, kakao, ořechy nebo třeba chocolate chips! Kreativitě se meze nekladou (ale já jsem basic a nejvíc ocením tu úplně obyč verzi). Třeba taková Sofi z Masterchefa do vybombeného těsta přidává ještě jogurt a dělá ho jen ze 2 banánů:
Banány si rozmačkej vidličkou (pokud nemáš robota) a smíchej se zbytkem ingrediencí – tak to dělám já, je to nejrychlejší. Těsto nalij do vymazané formy (nejlepší je ta dlouhá) a dej péct na 180°C na 45-60 minut. Pokud si nejsi jistý/á, jestli je chlebík hotový, zkontroluješ to tak, že doprostřed zapíchneš špejli, po vytažení by na konci nemělo být nalepené syrové těsto.
TIP: Jeden podélně rozpůlený banán můžeš dát před pečením ještě nahoru, aby chlebík vypadal co nejlépe. A pokud si chceš vážně dopřát, hotový chlebík nakrájej a plátky si namaž nutellou nebo burákovým máslem. Navrch přidej ještě čerstvé jahody, borůvky nebo maliny.
🍌🍌🍌Dobrou chuť!🍌🍌🍌