O Three Drink Theory už jsi možná slyšel*a. O co se jedná, kde trend vznikl a proč může zvýšit produktivitu?
Three Drink Theory je trend, který se stal populárním především díky TikToku. Spočívá v tom, že by měl mít člověk na pracovním stole vždy tři různé nápoje, přičemž každý by měl mít jinou funkci. Prvním nápojem je vždy voda, druhým je nějaký zdroj energie neboli kofeinu, a třetí je něco, co nám přináší radost. S tímhle kombem bychom pak měli lépe zvládat své povinnosti.
Zajímavé je, že Three Drink Theory nepochází původně přímo z TikToku, nýbrž z článku magazínu The Atlantic z roku 2019. Ten se nazývá Always Have Three Beverages a jeho autorkou je novinářka Amanda Mull.
Do širšího povědomí se pak teorie dostala především díky tweetu od komika Wilsona Peltona v roce 2021. Ten v postu vysvětluje, že mít tři nápoje najednou je vrchol luxusu.
Mít tři nápoje na pracovním stole má hned několik výhod. Voda totiž zajišťuje dostatečnou hydrataci, což je důležité pro udržení koncentrace. Nápoj s kofeinem zase zvyšuje bdělost a pomáhá překonat únavu. Třetí nápoj, který nám má přinášet radost, funguje v podstatě jako malá odměna a zpříjemňuje nám pracovní den. Správná kombinace nápojů proto může zvýšit naši produktivitu.
Pokud chcete vyzkoušet Three Drink Theory, and you definitely should, je samozřejmě důležité přizpůsobit výběr nápojů svým vlastním preferencím. Voda může obsahovat třeba citronovou šťávu nebo ovoce. Zdrojem energie může být nejen káva, ale také matcha nebo třeba maté. No a třetí nápoj je úplně libovolný – může se jednat o džus, kombuchu, čaj, cokoliv!