Přihlášení se k heyfomo

Po přihlášení budeš mít přístup ke všemu obsahu na heyfomo.cz, můžeš komentovat články a další features, just do it!
Reset hesla

Začal COP26 a fakt jde o hodně!

Včera začal klimatický summit v Glasgow. Zastavení klimatické změny, která už jede na plné otáčky, bohužel od COPu čekat nemůžeme, ale pojďme si krátce shrnout, o co jde.

Znáte Pařížskou dohodu? Já si moc dobře pamatuju, že jsme se o ní učili v zeměpise, ale zmínka byla tehdy možná o tom, že jde o něco s klimatem a 1,5 °C. Jinak to český školství (aspoň z mojí zkušenosti) úspěšně přecházelo. Tahle dohoda přitom vznikla na zatím nejdůležitějším COP21. Tehdy se zástupci jednotlivých států dohodli na společné spolupráci a všech 195 smluvních stran se zavázalo k omezení emisí skleníkových plynů.

COP26 je označován za nejdůležitější klimatickou konferenci od Pařížské dohody. A taky to tak je! Světoví lídři budou rozhodovat o celosvětových opatřeních, která jsou nezbytná pro zastavení zhoršování klimatické krize. Jsem přesvědčená, že se teď tak trochu píše historie. Jednotlivé národy musí stát při sobě a spolupracovat, aby se podařilo zachránit naši planetu nejen pro nás, ale i pro budoucí generace.

Zajímáš se o udržitelnost?
50%
Ne
50%
Ano

Billie Eilish cares, you should as well

Více informací ke COP26 najdeš třeba tady👇👀: