Přihlášení se k heyfomo

Po přihlášení budeš mít přístup ke všemu obsahu na heyfomo.cz, můžeš komentovat články a další features, just do it!
Reset hesla

MOVEMBER – NECH HO NARŮST!

Každou minutu si na světě jeden muž vezme život. To je čtyřikrát víc než v případě sebevražd žen. Tisícům jiných mužů ho zase vezme rakovina varlat nebo prostaty, která je dlouho nerozpoznatelná.

Nejlepší je v tomhle případě prevence. No jo, jenže přesně tohle nás nezajímá. O duševním zdraví je přece trapný mluvit, nikdy taky nebrečíme a „k urologovi v sedmnácti? Lol, díky ne,“. Rád bych věřil, že Generace Z svůj přístup změní. Jedním z prvních kroků může být právě Movember.


Už třetím rokem si během listopadu nechávám narůst knír. Poprvé jsem ho hned v prosinci shodil. Byla to jen taková sranda. Navíc jsem podle mámy, ex i random prodavačky v Kauflandu vypadal jako úchyl. Minulý rok už mi vydržel téměř do února. No a letos? Třeba to zase o kousek posunu. A prodavačce tentokrát neřeknu, že se jí nikdo neptal, protože celá tahle věc není vlastně o knírku…

Charitativní kampaň Movember funguje všude po světě a přestože si jí oblíbili hlavně muži, může se do ní zapojit kdokoliv. Jedinou podmínkou je oholit se na začátku měsíce a pak si postupně vypěstovat knír. Myšlenka je jednoduchá: udělej změnu, která pobaví tebe i tvoje okolí, rozjeď konverzaci a současně upozorni na důležitost prevence rakoviny prostaty a varlat.

Na týhle stránce ↑↑↑ můžeš přispět „obecným darem“ nebo svůj příspěvek poslat skrze konkrétní osobu/skupinu, která ti je sympatická. A vlastní sbírku můžeš založit samozřejmě i ty, sám, nebo v partě s kámošema. Ať už se rozhodneš pro vypěstování knírku, nebo příspěvek, nezapomeň na to nejdůležitější. Zkus si jednou za čas dojít na kontrolu a pokecat o tom s fellas.

Grow a Mo, save a Bro!