Přihlášení se k heyfomo

Po přihlášení budeš mít přístup ke všemu obsahu na heyfomo.cz, můžeš komentovat články a další features, just do it!
Reset hesla
Pinterest

Elon Musk: Dám 6 miliard dolarů na vyřešení hladomoru, ať mi dá OSN jasný plán

Elon Musk se zase rozohnil na Twitteru. V neděli reagoval na komentář šéfa Světového potravinového programu OSN Davida Beasleyho, který prohlásil, že by peníze bohatých vyřešily hladomor. Elon na to reagoval tím, že pokud mu OSN dá jasnou představu, jak peníze využít, tak prodá akcie Tesly za 6 miliard dolarů.

Šéf Světového potravinového programu Organizace spojených národů (OSN) David Beasley minulý týden v rozhovoru pro CNN vyzval světové boháče, aby jednorázově přispěli finančním příspěvkem a pomohli tak vyřešit světový hladomor, přičemž zmínil hlavně dva nejbohatší muže planety - Elona Muska a Jeffa Bezose.

„Šest miliard dolarů, které by dva nejbohatší miliardáři přispěli, by pomohlo 42 milionům lidí, kteří trpí hladem a hrozí jim smrt. Řešení světového hladomoru není zase tak složité,“ prohlásil Beasley.

Elon Musk se rozhodl, že nenechá Beasleyho prohlášení bez reakce a v neděli reagoval na Twitteru tak, jak mu je podobné: "Když mi OSN dá přesný plán, jak vyřešit hladomor, tak okamžitě prodám akcie Tesly v hodnotě šesti miliard dolarů."

Beasley následně odpověděl Elonovi zpátky s tím, že jeho peníze hladomor sice nevyřeší úplně, ale dokázaly by odvrátit momentální krizi, kterou způsobila především covidová pandemie a klimatická krize, ve které se svět nachází.

Podle informací OSN stále každý devátý člověk na světě (795 milionů) trpí podvýživou. Naprostá většina hladovějících lidí žije v rozvojových zemích, kde podvýživou trpí 12,9 procent populace. Nejvíce lidí hladoví v Asii – dvě třetiny populace. Počet těchto lidí v jižní Asii v posledních letech klesl, ale v západní Asii se nepatrně zvýšil.

Největší procento hladovějících lidí je v subsaharské Africe. Asi každý čtvrtý člověk je zde podvyživený. Špatná výživa způsobuje téměř polovinu (45 procent) úmrtí dětí mladších pěti let, to je 3,1 milionu dětí ročně.