Přihlášení se k heyfomo

Po přihlášení budeš mít přístup ke všemu obsahu na heyfomo.cz, můžeš komentovat články a další features, just do it!
Reset hesla
Zdroj: Pinterest

Who run the world? Girls! Aneb české autorky v hlavní roli

Poslední dobou jsem si oblíbila obzvlášť české knížky, a proto jsem si pro tebe připravila pár lokálních tipů. Čeština je totiž krásnej jazyk a ženský u nás tu literaturu fakt umí!

Hana

napsala the queen herself: Alena Mornštajnová

Pokud se mě zeptáš na mou oblíbenou českou spisovatelku, odpovím ti Mornštajnová. A i přesto, že všechny její díla miluju, do dnešních tipů jsem zařadila knížku Hana. Tou se totiž Mornštajnová proslavila.

Jestli tě baví číst o lidských vztazích, holocaustu a poválečné době, rozhodně si ji přečti! Třetí román Aleny Mornštajnové totiž vypráví silný příběh židovské rodiny, do jejíhož života zasáhla druhá světová válka.

Příspěvek k dějinám radosti

napsala: Radka Denemarková

K této knize mě dovedla moje bývalá profesorka literatury. Doporučila mi ji se slovy: „je to drsné, ale skvěle napsané.“ Já musím s odstupem času potvrdit, že měla naprostou pravdu.

Pokud tě baví detektivky, myslím, že tohle je něco pro tebe. Příspěvek k dějinám radosti je totiž tak trochu vším. Detektivkou, románem, filosofickou esejí i groteskou. Čtyři hlavní postavy jsou navíc silné nezávislé ženy!

Věci, na které nastal čas

napsala: Petra Soukupová

Mým posledním tipem je kvalitně zpracovaná oddechovka s tématikou rodinného života. Nejnovější kniha od Soukupové, zvaná Věci, na které nastal čas, je o tom, že život nejde naplánovat. Některé věci se zkrátka dějí. A pokud si to potřebuješ připomenout i ty, rozhodně si knížku přečti.

Zajímá mě, co si o knížkách myslíš. Jestli mě totiž nějaká konverzace opravdu baví, tak to je ta o literatuře. Takže pokud už máš přečteno, anebo se na knihy teprve chystáš, dej mi rozhodně vědět! Napsat mi můžeš do komentářů, nebo do DMs na můj Instagram @dimitrapapadopoulu!🖤