Přihlášení se k heyfomo

Po přihlášení budeš mít přístup ke všemu obsahu na heyfomo.cz, můžeš komentovat články a další features, just do it!
Reset hesla
Zdroj: Pinterest

Víkendový chill aneb knížky, které zvládne každý

Víkend je za dveřmi, venku to zrovna nevypadá nejlákavěji a na Netflixu není nic, co by stálo za zhlédnutí. Místo prokrastinování s telefonem a TikTokem zkus radši knížku! Že nevíš jakou? Přináším ti pár tipů na easy četbu co do počtu stránek i příběhu.

Markéta Lukášková 

Záměrně jsem nevybrala jeden titul, Markéty knížky jsou zkrátka skvělá oddechová četba. Příběhy se odehrávají v dnešní době, řeší aktuální témata, která jsou vtipná, cynická a někdy i dojemná. Ať už sáhneš po její prvotině Losos v kaluži, nebo si vybereš Pandu v nesnázích, Vlaštovku v bublině nebo její poslední titul Majonéza k snídani, budeš mít hard times nesmát se nahlas. Všechny zmíněné knížky mají něco málo přes 300 stran, čtou se svižně a snadno. No a pokud by tě Markéta fakt zaujala, můžeš si pustit její podcast nebo ji prolustrovat na instagramu @pandikralovna.

Francis Scott Fitzgerald – Velký Gatsby

Román z meziválečného období, nablýskaných večírků, ale taky o plnění si amerického snu i spletitých vztazích. Kniha je psaná chronologicky s občasnými flashbacky do minulosti, ilustruje tehdejší „jazzový věk“ a americkou společnost. Necelých 160 stran, co se dají snadno přelouskat za víkend. Jo a můžeš si ji hodit i do seznamu maturitní četby!

Čteš?
50%
Ano
50%
Ne
Zdroj: Luxor

John Green – Hledání Aljašky

Jasně, někdo by mohl říct, že hype kolem Greena už je dávno pryč. Jeho debut Hledání Aljašky je ale podle mě tisíckrát lepší než profláknuté Hvězdy nám nepřály. Příběh o šestnáctiletém Milesi, který nastupuje na novou školu a potkává se se vším novým – prostředím, spolužáky, a především krásnou Aljaškou. Nečekej ale milostný románek, uprostřed příběhu nastává plot twist, který zásadně a radikálně ovlivní druhou polovinu knihy. Víc už spoilovat nebudu, snad jen dodám, že necelých 260 stránek se může zdát jako hodně, díky rychlému spádu se ale i tahle knížka čte skoro sama.

Zdroj: Luxor

Četl/a jsi některou ze zmíněných knížek, nebo dáváš přednost jiným žánrům? Jaký knížky stojí za zmínku podle tebe? Dej nám vědět na Instagramu @heyfomo!