Přihlášení se k heyfomo

Po přihlášení budeš mít přístup ke všemu obsahu na heyfomo.cz, můžeš komentovat články a další features, just do it!
Reset hesla
Zdroj: Twitter/@MMAempireFR

UFC 267: Neskutečná show v čele s Chimaevem a Teixeirou

Do Abu Dhabí se v sobotu sjeli někteří z nejlepších MMA bojovníků na světě, a nutno podotknout, že převedli neskutečnou show...

UFC o uplynulém víkendu představila v Etihad Aréně v Abu Dhabí jednu z nejnabitějších karet ve své historii. Součástí turnaje byly i dva zápasy o titul. Ten první obstaral Jan Blachowicz a Glover Teixeira, ten druhý pro změnu Petr Yan s Corym Sandhagenem.

Úvod prvního titulového zápasu patřil Teixeirovi, kterému se hned ze začátku podařilo dostat soupeře na zem. Ve druhém kole se však začal projevovat i Blachowicz. Brazilec mu ale nic nedaroval a ve druhém kole Blachowicze uškrtil. Teixeira se tak ve 42 letech stal vůbec nejstarším šampiónem UFC.

Teixeira navíc po zápase zmínil také českého zápasníka Jirku Procházku. "Je mi jedno, s kým půjdu, ale ano, Jiří Procházka je další na řadě. Je to borec, který vyjadřuje úctu všem kolem. Kamaráde, jsi další! Budu teď potřebovat pár měsíců pauzu, ale v květnu si to rozdáme," prohlásil čerstvý šampion UFC.

V dalším titulovém zápase se bývalý držitel pásu bantamové váhy Petr Yan utkal s Cory Sandhagenem, který byl v prozatímním boji o titul náhradníkem za současného šampiona Aljamaina Sterlinga. Zápas trval nakonec všech pět vypsaných kol a vítězství si odnesl Yan.

Zlatým hřebem večera byl podle mnohých však velkolepý návrat Khamzata Chimaeva, který do klece vlezl po dlouhých 13 měsících, kdy bojoval s covidem-19.

Chimaev hned v prvních vteřinách dostal svého protivníka Li na zem, kde ho několikrát škrtil, což nakonec vedlo až k tomu, že zápasník upadl do bezvědomí. Fighter z Čečenska tak vyhrál svůj desátý zápas a stále může pyšnit tím, že ho ještě nikdo neporazil.

Jeden ze zajímavých momentů se odehrál během večera i mimo klec. V ochozech totiž došlo ke konfrontaci mezi Hasbullou a Abdu Rozikem. Komentář netřeba.